Sfaturi utile în construcţia unei terase exterioare

Iată  câteva amănunte de care trebuie să ţineţi cont  când vă decideţi să începeţi un astfel de proiect.

Lemnul potrivit în locul potrivit

Folosiţi întotdeauna material lemnos  inmpregnat NTR A, atunci când materialul intră în contact direct cu solul sau cu apa. Folosiţi material lemnos impregnat NTR AB, pentru zonele în care materialul nu intră în contact direct cu solul sau cu apa, dar este expus intemperiilor (ploaie sau zăpadă).

Conectica din Inox A2

Folosţti numai conectica din Inox A2. Materialul lemnos se deteriorează mai lent decât cu conectica din fier. Doar astfel puteţi prelungi durata de viaţă a terasei dumneavoastră la durata de viaţă în exploatare a materialului lemnos folosit. Dacă sunteţi forţaţi, totuşi,  să folosiţi conectica din fier, trebuie să vă asiguraţi că este conectica tratată prin galvanizare la cald.

Lăsaţi lufturi mici la montaj

Pe măsură ce deck-ul se usucă, după încheierea montajului, dimensiunile acestuia se vor micşora cu 1-2% din lăţimea scândurii. Astfel, dacă veţi lăsa iniţial lufturi mari, acestea vor deveni şi mai mari,odată cu trecerea timpului, lucru care nu este de dorit.

Vopsiţi deck-ul ulterior montajului

Deşi deck-ul impregnat sub presiune nu necesită nici un altfel de tratament de protecţie, dacă totuşi doriţi să îl vopsiţi din motive ce ţin de armonizarea culorilor cu restul clădirilor din jur, atunci acest lucru trebuie făcut când lemnul este bine uscat, iar substanţa de impregnare este complet uscată. De regulă, acest proces de uscare poate dura câteva luni. Prin urmare, trebuie vopsit în anul următor montajului. În cazul în care timpul vă presează, îl puteţi  vopsi la 2-3 luni după montaj, cu condiţia ca între timp să fi primit suficient de multă expunere la soare şi la un mediu uscat.

O grosime mai mare este întotdeauna mai indicată

Cu cât deck-ul are o grosime mai mare, cu atât se va dovedi mai rezistent. Dacă la o grosime mai mare vom adăuga şi o lăţime mai mare, vom atinge un maximum de durabilitate.. Pe lângă faptul că  un deck cu lamele groase şi late oferă o imagine de forţă şi de înaltă calitate, veţi elimina orice urmă de vibraţie sau flambare la călcare. O lamelă mai groasă şi mai lată nu va aduce cu sine şi o creştere semnificativă de preţ. Pe masură ce măriţi secţiunea deck-ului, veţi obţine economii la cantitatea de substructură şi la conectica pe care o veţi folosi în proiect. În conluzie, creşterea secţiunii deck-ului nu are o relaţie direct proporţională cu creşterea preţului pe metru pătrat. Veţi beneficia în acest fel de o terasă care să răspundă la cele mai exigente standarde de calitate si arhitecturale.